0031-(0)53-2303303 info@nestkastbouw.nl

Particulieren

Het bieden van alternatieven in de vorm van vleermuiskasten is een welkome aanvulling om de vleermuis te behouden.

Particulier gebruik

 

Vleermuizen zijn beschermd en hun aantallen lopen sterk terug. Reden is o.a. dat bestaande leefomgevingen worden vestoord door renovatie- of verbouwingswerkzaamheden. Het bieden van alternatieven in de vorm van vleermuiskasten is een welkome aanvulling om de vleermuis te behouden.

Vleermuizen zijn dieren die erg van warmte houden daarom dient een kast zo veel mogelijk aan de zonkant van een gevel of boom te worden opgehangen. Er moet wel gelet worden op een vrije, onbelemmerde aanvliegroute. Een ophanghoogte tussen de 3 en 6 meter is vaak voldoende.

De kasten worden gemaakt van eikenhout dat niet behandelt hoeft te worden. Het dak wordt voorzien van dakleer waardoor hemelwater de kast niet kan binnendringen. Hierdoor garanderen wij een levensduur van plm. 15 jaar. Uiteraard kunnen wij ook andere materialen verwerken.

U kunt vleermuizen behouden door het aanschaffen van vleermuiskasten. Onze kasten zijn onderhoudsvrij en veelal groter dan bestaande modellen. Vleermuizen leven in groepen waardoor grotere kasten eerder en beter bezet worden.

Onze kasten

Voor zowel particulier als zakelijk gebruik. 

Uw kast, onze zorg!

Heeft u een vraag over een van onze kasten of wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het onderstaand contactformulier.

Een onderdeel van

Nestkastbouw Steffens

R

Nestkasten voor uilen/roofvogels

R

Vleermuisverblijven

R

Nestkasten voor zoogdieren

R

Mitigatie voor projecten

10 + 13 =